SENSITIVO je blog namijenjen čitateljicama kojima je ograničeno korištenje make-up asortimana dostupnom na tržištu radi osijetljivosti kože, očiju, usana, itd. Kao njegova autorica, godinama tražim i isprobavam različite brandove kako bih izgledala onako kako želim. Uz toliko proizvoda na tržištu s opisima i sastavima koje laici ne razumiju, najčešće upitamo prodavačice u drogerijama ili ljekarnama za savjet. Nažalost, većini njih u cilju je samo prodati proizvod bez da razmisle o vašoj situaciji i posljedicama ponuđenih proizvoda. Dakako, drugi dio njih zna jednako, ako ne čak i manje, od vas.
S obzirom na to da i sama i dalje tražim informacije o proizvodima namijenjenim za nas osijetljivice, voljela bih podijeliti ono što sam dosad naučila i otkrila o proizvodima koje sam isprobala i koje još uvijek koristim. Voljela bih da podijelite svoja razmišljanla i iskustva u komentarima na obostrano zadovoljstvo!
  prosinac, 2013  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Prosinac 2013 (4)
Nadimak: Lady
God. rođenja: 1987.
Zanimanje: Ekonomist
Najdraži brandovi: Manhattan, LOOK by Bipa, La Rosche-Posay, IQ Cosmetics

maybellinetattoo

Eye Studio Color Tattoo 24 HR Cream Gel shadow

subota, 07.12.2013., u 12:55h

Look za svaki oblik očiju

Nikome nije strana činjenica da se svi mi razlikujemo jedni od drugih. Ono što je najbitnije je prepoznati vlastite fizičke detalje kako bismo mogli naglasiti svoje atribute, te sakriti one koje smatramo da smetaju izgledu kakav želimo ostvariti.

Pravilno našminkati oči predstavlja izazov svim djevojkama, a pogotovo ako ne prepoznaju detalje poput oblika i boja očiju, veličini kapaka, debljini kože oko očiju i td. Sve se mora uzeti u obzir kako bismo mogle izbjegnuti sve tipove izgleda koji nam ne komplimentiraju fizičkoj strukturi.

Najprije je bitno da znate prepoznati kakav oblik očiju imate kako bih mogli naglasiti prave dijelove, a pritom ublažiti utjecaj detalja za koje možda smatramo da su mane.
Pa dakle, počnimo...

eyeshape


Untitled 3Usko zbližene oči

Ove oči su bliže nosu i to stvara efekt uskog lica. Ovdje nam je namjera "razdvojiti" ih, pa ćemo na unutarnji kut staviti neku svijetlu nijansu sjenila - ili ako ste preosijetljivi da ih koristite, kao ja, onda sjenilo u gelu ili kremi. Najbolje je koristiti svijetlije nijanse jer one skraćuju oči kad ih se nanesu na kuteve. Na vanjski kut stavit ćemo malo tamniju nijansu i izvuć ćemo oči uz pomoć kista ili eye-linera kako bismo ih produžili, jer smo ih na unutarnjem kutu smanjili. Idealan primjer ovakvih očiju je Jennifer Aniston ili Sarah Jessica Parker, pa čak i Kristen Bell.


Untitled 3
Bademaste oči

Ove oči su savršenog bademastog oblika, uz vanjski i unutarnji kut na jednakoj razini, ponekad je malo vanjski kut i uzdignut. Na ovakav tip očiju paše svaki tip look-a, pa se stoga treba pozabaviti više tenom, bojom kose i bojom očiju. Ovakve oči ima, npr. Angelina Jolie, Aishwarya Rai i Rihanna.


Untitled 3Duboko usađene oči

Ovakve oči su smještene dublje u očnoj šupljini, a kapci su kraći i manje mobilniji. Ovdje nam je namjera izvući oči, pa ćemo staviti svijetliju boju - po mogućnosti svjetlucavo sjenilo - na cijelokupni kapak, te nećemo pretjerati s naborom gornjeg kapka jer je on već prirodno naglašen. Ovakve oči, recimo, imaju Taylor Swift i Emmy Rossum.


Untitled 3Oči okrenute na dolje

Upravo kako naziv kaže, kod ovog oblika očiju, vanjski kutevi su na nižoj razini od unutarnjih. Njih se treba podignuti i izvući prema van, tako da predlažem eye-liner na gornjem kapku, pa izvući krilo prema gore. Također, stavite tamnije sjenilo oko gornjeg nabora kapka i to samo kod vanjskog kuta oka, i svakako bi trebalo koristiti uvijač trepavica jer uvinute trepavice mogu pomoći u "podizanju". Ovakve oči, primjerice, imaju Camilla Belle i Michelle Rodriguez.


Untitled 3Prekrivene oči

Kod ovih očiju, dio kože između obrve i gornjeg kapka visi preko nabora vijeđe. Ovaj efekt obično nastane zbog starenja, ali nekim djevojkama i iz genetskih razloga. Izbjegavajte namjenu tamnih sjenila preko cijelog kapka, jer ga to može učiniti da izgleda još teže, te će zatvoriti/smanjiti oči. Nemojte previše posvijetljivati dio ispod obrva jer to može samo naglasiti "viseći" kapak. Ovakve oči imaju Blake Lively i Jennifer Lawrence.


Untitled 3Izbočene oči

Kod ovakvih očiju najadekvatnija su tamnija sjenila koja će ublažiti izbočene kapke, te eyeliner na vodenoj liniji na gornjem i donjem kapku kako biste zatvorili oko. Svakako izbjegavajte bijelu olovku za vodenu liniju, te šljokičasta sjenila. Ovakve oči imaju Amanda Seyfried i Christina Ricci.


Osobno, imam nešto između bademastih iusko zbliženih očiju. Bez eyelinera nema zabave, u mom slučaju. Obično ga stavim od polovice kapka (negdje iznad zjenice) pa produžim oči na van tako da dobijem nekakav mačkast izgled. Pošto imam tanku kožu oko očiju, kad god stavim plavu ili smeđu olovku/sjenilo na donji kapak, izgledam umorno i bar deset godina starije tako da to izbjegavam.

- 12:55 h by Lady - Isprintaj - #


SENSITIVO by Lady | Copyright 2013